Livet som student i Corona-tider!

På slutten av året 2019 var det snakk om et nytt virus som hadde ankommet Kina. Jeg leste nyheter om det, men jeg brydde meg ikke så mye om det. Jeg hadde aldri trodd at viruset skulle spre seg videre globalt på så kort tid. Det var ikke så mye snakk om viruset i Norge, alt var vanlig til jul og nyttår.

2020 ble et spesiell år for alle i Norge og verden rundt. Jeg husker at slutten av Februar skulle jeg på ferie til Spania med venner, som ble da avlyst på grunn av Covid-19 i Norge. Det var da første Covid-19 tilfellet ble oppdaget i Norge. Jeg hadde gledet meg lenge til denne ferien, og var veldig ivrig til å dra fra kalde Norge. Det tok ikke lang tid før viruset i Norge spredde seg, og dermed var det frykt blant befolkningen også. Etter det var det bare å sjekke nyheter og oppdaterer seg hele tiden, fordi jeg befant meg i en spesiell situasjonen som jeg hadde aldri opplevd før på 22 år av livet mitt. Det året kan jeg si var det verste året i mitt liv.

Tiltakene som ble iverksatt fra Mars 2020 forandret både studielivet og privatlivet mitt. Vi hadde ikke fysiske oppmøter lenger, og vi gikk over til digital forelesninger som var veldig uvant for meg. Det var litt vanskelig å lære på den måten, vi hadde fag som bedriftsøkonomi som var veldig vanskelig å lære av å se på zoom forelesninger. Det med at undervisningen ble digitalisert førte at jeg manglet motivasjon og rutine i hverdagen. Jeg likte det på starten, kunne sove og våkne når jeg ville, og mye av tiden min ble brukt på å spille og se på filmer. Jeg følte av jeg hadde fått «fri» fra skolen og kunne bare fokusere på jobbe og slappe av.

Som dere vet ble mange permittert og mistet jobben sin under pandemien. Jeg føler meg var heldig hvor jeg fikk jobbet som vanlig ettersom pandemien ikke traff Posten Norge. Jeg fikk jobbe mer enn vanlig siden det var mindre skole som førte til at jeg tjente ekstra penger. Jeg er glad for at jeg fikk jobbe og tjent penger, samtidig som jeg fokuserte på skole og eksamener. Heldigvis gikk alt bra både på skole og jobb. I dag sitter jeg og venter på at alt skal bli ferdig sånn at vi kan gå tilbake til vanlig hverdag, og leve livet uten masker og stress.

-Amninder

2 kommentarer

  1. Fint første innlegg, Amninder!

    Du skriver et fint innlegg med gode refleksjoner, og fin oppbygging. Dette er et fint utgangspunkt for videre blogging, og jeg gleder meg til å følge deg videre!

    Likevel synes jeg dette innlegget ble litt kort, så dette er en utfordring til neste gang. Ved å skrive lenger, vil du få muligheten til å gå mer i dybden, og inkludere flere elementer i teksten. I tillegg vil jeg utfordre deg til å bruke underoverskrifter og bilder for å bryte opp og gjøre innlegget mer visuelt levende. Dette vil også hjelpe leseren med å forstå hva som kommer, og vil være med på å løfte helhetsinntrykket 🙂

    Bra jobba!

    Nina

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *