Studieteknikk og Digitale plattformer

I dag så jeg første forelesningen, og da sitter jeg med nye og interessant kunnskap. Faget er delt opp i fire bolker, digital økonom og forretningsmodeller, sosial kommunikasjon, E-varehandel og digital markedsføring. Vi er inne på digital økonomi og forretningsmodeller, som vil ta for seg blant annet økonomi, teknologi, samfunn og mennesker. Mine forventninger til dette kurset er å få så mye kunnskap og prøve å skrive en bedre blogg framover. Arne Krokan snakket om plattformer, økonomi, og tillit. Han snakket også om digitale plattformer.

Verden blir mer og mer digitalt, nye plattformer og teknologier dukker opp stadig som påvirker også læringsplattformene vi bruker i dag. Vi bruker flere typer av digitaleplattformer i dag som zoom, kahoot, online seminarer og mye mer. Disse plattformer passer best i en tid som nå. Uten alle disse digitaleplattformene hadde vi ikke hatt undervisning som vi har nå under pandemien som går nå. Sosiale plattformer som Instagram, Facebook, LinkedIn hjelper oss alle med å komme i kontakt med tid som nå. Det er som en «møteplass» for oss hvor man kan kommunisere med hverandre. Andre viktige digitale møteplasser som vi har er Vipps, Finn.no, AirBnb og flere andre.

Marianne Hagelia snakket også om digitalt studieteknikk, og det var det som skapte interesse og nysgjerrighet hos meg. Hun snakket om viktigheten med å ha en god digital studieteknikk, og viser hvordan det kan være med på gjøre oss flinkere og lære dette faget på best mulig måte. Hun sier det å ha en god studieteknikk vil være meget viktig for å lære dette faget. Marianne kom med mange gode tips, som for eksempel å jobbe med notater. Det å skrive og markerer notater underveis og jobbe med notatene etter hver forelesning. Det hjelper med å huske ting bedre, og forstå ting bedre. Personlig liker jeg å skrive/markere notater underveis, lage tankekart, lese gjennom pensum, og jobbe i grupper.

Jeg liker også å jobbe med andre medstudenter, for å få innspill. Flere hodet tenker mye mer og bedre enn ett, og det hjelper med å holde motivasjonen oppe også. Når jeg ikke klarer å jobbe alene, da liker jeg å jobbe med noen andre. Da kan jeg diskutere temaer som jeg synes er vanskelig eller sliter med å gjøre selv. Alle har forskjellige studieteknikker, det kan være lurt å finne hvilken som passer deg best. Alle lærer på forskjellige måter, så det å finne en studieteknikk som funker best for meg er viktig. Jeg skal også prøve å lære nye teknikker som kan hjelpe meg videre.

-Amninder Singh Cheema

Kilder:

Arne Krokan´s blogg
https://www.krokan.com/arne/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *