Kommer Kunstig Intelligens til å ta over?

I vår andre forelesning i Digital markedsføring, lærte vi om temaet kunstig intelligens, også kjent som AI. Så bloggen i dag skal inneholde et kort referat fra forelesningen og en artikkel som jeg finner på nettet som handler om samme tema.

Referat fra forelesningen

I forelesningen var det en del temaer som tok oppmerksomheten min, jeg er veldig interessert i teknologi, og det var akkurat det vi Arne gikk gjennom. Arne Krokan gikk gjennom hvordan kunstig intelligens tar plass i våres hverdagen, og hvordan nye teknologier kommer inn i samfunnet og tar mer og mer oppgaver som blir utført av mennesker. Det første Arne gikk gjennom var om roboter. Han fortalte også at i fremtiden kommer roboter til å ta mer ansvar og plass, ved å fullføre flere avanserte arbeidsoppgaver som mennesker gjør i dag.

Arne viste flere eksempler på det også som:

Roboter som maskiner, selvkjørendebusser, roboter som lager og serverer mat. Det finnes mange typer kunstig intelligens som blir brukt i hverdagen vår som robotstøvsuger, robotgressklipper og mye mer. Arne fortalte at med tiden vil denne teknologien bli bedre, mer avansert, og mer vanlig å se. Chatbot er et eksempel på kunstig intelligens som Krokan snakket om. Chatbot blir brukt av mange store bedrifter i dag, som umiddelbart svarer på spørsmålene maskinen er innstilt til å svare på. Krokan forklarte oss om roboter, og robotteknologi og at hvordan den utvikles stadig. I de siste årene har kunstig intelligens vokst kraftig.

Roboter– Når robotene tar over!

Jeg har lest artikkelen «Når robotene tar over» som ble publisert av utdanningsnytt.no. I artikkelen forklarer de hva kunstig intelligens er og hvordan den kommer til å påvirke oss i fremtiden. Jeg valgte denne artikkelen fordi overskriften fanget meg, jeg synes det var interessant å lære mer om det.

I artikkelen står det om maskinlæring, det er et viktig element i kunstig intelligens. Det er en gruppe matematiske og statistiske teknikker som trener maskiner til å løse en oppgave ved hjelp av eksempler. Selvkjørende biler bruker sensorer og maskinlæring for å forstå omgivelsene rundt. Det står i artikkelen at i løpet av 20 år vil trolig en av tre jobber i Norge blir automatisert bort. Så jobber som ble gjort av mennesker før kan forsvinne, disse jobbene kan kli erstattet av helautomatiske arbeidstakere i fysisk eller digital format.

I artikkelen leser vi også om muligheter og utfordringer med kunstig intelligens kan komme med. Som sagt AI kommer med mange muligheter som å forutse behov, tilpasse tjenester, avdekke svindel og mye mer som kan gjøre hverdagen lettere for oss. Eksempler på dette er som nevnt tidligere : robotklipper, gressklipper, talesøk, sensorer og mye mer.

Men i artikkelen leser vi mer om utfordringer med kunstig intelligens, hva som kommer til å forsvinne, og hvordan KI kan påvirke våre jobber i fremtiden. Jeg leste om busssjåfører kan miste jobben, dagligvarebutikk er ganske utsatt, der er det allerede roboter som er i gang med å ta jobbene våres. I de fleste nye dagligvare butikker ser man selvbetjenings kasser, det er eksempel på hvordan kunstig intelligens tar over yrkene. Artikkelen handler stort sett om hvordan det er når robotene tar over. Vi må endre mye i fremtiden for å tilpasse oss med tiden og roboter.

Så jeg vil konkludere med at kunstig intelligens kan bli for smarte for vårt eget beste, vi kan miste en del ting. Men de kan også gjøre livet enklere og bedre for hver enkelt av oss. Så vi må passe på at det ikke blir for mye teknologi som gjør at vi mister jobber, og robotene tar over. Det er ikke alltid man kan stole så pass mye på maskiner som man kan stole på mennesker. Jeg vil heller sitte i en buss der et menneske sjåfør kjører enn buss en selvkjørende buss.

Kilder:

utdanningsnytt.no https://www.utdanningsnytt.no/fagartikkel-hoyere-utdanning-samfunn/nar-robotene-tar-over/170234

Arnes blogg

Forelesning 2, Arne Krokan

Vi snakkes snart igjen 😉

-Amninder Singh

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *