Hvordan skaffe seg en mentor?

Hei folkens!

I dette blogginnlegget skal jeg skrive om temaet mentorer, om hvor viktig det er å skaffe seg en mentor og hvordan skal man bruke mentor på best mulig måte. Jeg skal også skrive om kurset «Network Basics», som går gjennom 8 moduler som viser hva som trengs for å skape et godt nettverk og relasjoner med mentor. En mentor er en person med stor erfaring og viten, kan regnes som en rådgiver og som skaper karrieremuligheter å til sin mentee. Gjennom kurset «First Round» får vi vite mer om fordelene ved å ha en mentor som kan hjelpe deg med å lede veien inn i arbeidsmarkedet. Så dette innlegget er hovedsakelig om nettverksbygging, og virkeligheten rundt dette.

Bildet fra:https://www.growthmentor.com/

Modul 1: Din profesjonelle identitet

Dette handler om deg og identiteten din, hvordan kan du skape din profesjonelle identitet gjennom å bygge nettverk. Hvordan skal en stundet være en profesjonell?  Kurset viser fem kvaliteter som er gode å ha med seg når en tar kontakt med profesjonelle i bransjen:

-Empati

-Nysgjerrighet

-Takknemlighet

-Relevans

-Respekt

 Hvis man har disse 5 kvalitetene med seg, så er det mange som ønsker å hjelpe.

Modul 2&3: Finne en mentor ved å bruke LinkedIn & sende effektive meldinger.

I denne modulen er det viktig å komme i gang, lære og repetere. LinkedIn er en plattform som gir brukeren mulighet til å komme i kontakt med mennesker man har aldri møtt før via kontakter, jobber, interesser osv. Mange bedrifter i dag bruker LinkedIn for å finne nye ansatte, så det å flere gode kontakter er bare positivt for en som skal i arbeidsmarkedet.

Det er også viktig å lære hvordan man skal sende meldinger på LinkedIn som kan hjelpe deg, hvordan man skriver melding har mye å si. Paul Peseks viser tre viktige punkter til samtalen her.

-Være effektiv

-Værefleksibel

-Ta initiativet

Bildet fra:https://www.boostit.net/

Modul 4: Koordinering

I denne modulen er det viktig å være effektiv og vise initiativ. Som jeg nevnte tidligere, ville de fem kvalitetene bli viktig i denne modulen også.

Modul 5, modul 6 & modul 7:

 Modul 5 dreier seg om hvordan man bør navigere samtaler, og lære at alle samtaler er spesielle, og peker mot samme retning. Modul 6 og 7 har mye felles til sammen, så henger noe sammen med denne. De baserer seg på fire fasene en potensiell samtaler innebærer.

4 fasene:

-Begynnelsen- starte samtalen kort og konsis

-Introduksjon- fortelle om seg selv

-Spørsmål og svar- stille spørsmål som du tror vil gi deg svarene du trenger

-Avslutning- vise respekt og takknemlighet

Modulen 8: Bygge langvarige relasjoner

Den siste modulen dreier seg om å følge opp etter samtalen. Når du har funnet en mentor som du ville ha, som har gitt deg tips og råd er det viktig å bygge opp en relasjon. Etter gode samtaler med en mentor kan det fort hende at kontakter blir svakere eller forsvinner helt. Første man bør gjøre her å sende en mail der man takker for samtalen, oppdaterer mentoren og  spørre mentoren om det er muligheter for å ta kontakt ved senere anledning. Det er derfor viktig å opprettholde kontakten.

Kort oppsummert: Kurset har lært med ekstremt mye, hvordan jeg kan forbedre mine kommunikasjons skills, som jeg kommer til å bruke videre i livet. Jeg bruker veldig lite LinkedIn, men etter dette kurset skal jeg bruke det mer og finne meg en mentor som kan hjelpe meg. Det å komme seg ut på arbeidsmarkedet er aldri lett, selv om man har tatt utdanning eller ikke så er det vanskelig å få jobb. Et solid nettverk og gode mentorer er veldig viktig for vår karriere.

-Amninder Singh

Kilder:

https://first-round.teachable.com

https://www.linkedin.com/in/paul-pesek/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *